DESETAK DANA TOTALNIH GLUPOSTI

Šta sve mogu da propustim za samo deset dana na moru? Dobro, ne baš da propustim, jer internet je čudo, ali kad to posmatraš sporadično, onako sa plaže, na slabom Grčkom internetu, deluje kao nemi film u kome učestvuje grupa ludaka...
Ivica je dakle imao briljantne poteze. Podržao je akciju pisanja po novčanicama... Doduše ideja su bile strane novčanice, al narod ko narod...kako mnogi nisu videli strani novac pisali su na domaćoj valuti. Jorgovanka srećom nije čula da je Ivica ovo podržao jer je tad bila na  ondulaciji u frizerskom salonu, dakle pod haubom, inače, kao šefica fabrike para, sigurno bi mu rekla da je kreten... E sad, to bi otvorilo problem odnosa u vladajućoj koaliciji. Mene mnogo više od tih odnosa muči pitanje, kako smo stigli do toga da imamo ministra inostranih poslova, kome bi i Jorgovanka osnovano mogla da kaže da je kreten? 
Ivica je baš bio vredan, te je junački napušio svoju albansku koleginicu. Ono jes brate i ja bi je napušio, al ja srećom nisam ministar inostranih poslova. On da podsetim, na žalost jeste.  
A našem Lazi (Ristovskom) opet zafalila lova za film, te je odlučio da ponovo pohvali predsednika.   Dakle na pomolu je novo ostvarenje našeg Lakija. Ali ajde da se založimo da taj film bude zabranjen za mladje od 80 godina. Evo zašto. Malko mu ti filmovi dodju depresivni i ko je labilan i sklon crnim mislima mož lako da se zamakne. Pa onda nek film gledaju ovi preko 80. Jer ima jedna izreka živi roditelji-mrtav kapital, a brate i penzioni fond je preopterećen. Lepo na vratima oduzimaš antidepresive, a daješ svakom kao one naočare za 3d po konopac. I uživancija uz Lakijev novi film. 
Naši izgubili od Ukrajine 5:0. Digla se galama na sada već bivšeg Krstajića. Ma nije valjda. Treba svima da bude jasno da nije kriv Krstajić nego Muslin. Pisah odavno o tome. Još posle utakmice sa Gruzijom, koju jedva dobismo i tako spletom (ne)srećnih okolnosti odosmo na Mundijal.
Da podsetim, zli jezici su govorili da je Kokeza hteo da odigra jedno poluvreme na toj utakmici, ali Muslin nije hteo da ga ubaci, te je nakon toga dobio otkaz i ako ne grešim postao jedini selektor u istoriji koji je odveo reprezentaciju na Mundijal, a pre Mundijala bio smenjen. Bio sam na toj utakmici i kako su naši igrali u prvom poluvremenu, Kokeza ništa ne bi pokvario u drugom. Dal bi popravio nemam pojma, al bar bi bilo zabavno. Jer, ako na televiziji sa nacionalnom frekvencijom u udarnom terminu gledamo kako jedna „starleta“ liže drugoj, onaj deo tela, koji možemo zvati zadnjicom, a u narodu se odomaćio izraz „dupe“, dok maloumni degenerik peva državnu himnu Srbije, zašto Kokeza ne bi odigrao jedno poluvreme? Drkadžija taj Muslin bre. Onda on dobije otkaz i dodje Krstajić kod koga može sve, jer on se zapravo ne meša u svoj posao. Eto zato Krstaja nije kriv... Uostalom, mesto selektora i služi da se udome propali treneri u pokušaju koji nemaju angažman.
I opet poplave... Sredstva koja dobismo pre pet godina jebemliga zašta su potrošena. Mogao bi sad da nekadašnji oponent svake vlasti ijednoumlja, a današnji veliki poštovalac i uvlakač u zadnji deo tela voljenog nam vodje, Bora Čorba, zbog Šabanove sprečenosti, ode u Lučane i otpeva „Nojevu Barku“. Jer zaboga, radiće šta god hoće, ko će da mu zabrani? Znam ko. Al to neću da vam kažem.
O divljim svinjama ne napisah ništa. Ili sam sve vreme pisao o njima?

© 2019 Bratislav Marković All Rights Reserved. Designed By OrbMarketing