I LEZ(I)BEJKE VOLE DA VARAJU ZAR NE?

Vršac je mnogo lep grad. Kasno sam ga upoznao, tek kad sam postao advokat. Moj Zoki ima u samom centru ozbiljnu pekaru, tako da često odlazim tamo. Setih se prošlog vikenda dok sam sa Brankom šetao samim centrom ovog grada na samom jugu banata raznih događaja koji su se tamo odigrali.

 

Ako zanemarim politiku i trenutnu situaciju, „Riblja čorba“ je bend koji sam obožavao ceo život. Prvo, odrastao sam uz njihove pesme, a kasnije postao sam prijatelj, a potom i kum sa Vickom. Vickovo I moje prijateljstvo, učinilo je naravno da moja porodica postane “dopisni član” Riblje čorbe, a moji klinci odrastaju uz rokere. Opet, kako se Branka u svojoj advokaturi bavila raznim poslovima, sa sada na žalost pokojnom Mišom Aleksićem organizovala je nekoliko koncerata “Čorbe” u Vršcu, na grožđebalu, a sve po zahtevu njenog brata, a mog prijatelja i klijenta Zokija koji je u znak zahvalnosti građanima Vršca za grožđebal dovodio razne muzičke zvezde.

Činjenica da sam godinama drugovao sa “Čorbom” , dala mi je privilegiju da njihove koncerte odgledam sa raznih mesta, često skoro sa same bine. Tako pre recimo desetak godina u centru Vršca ispred bine, ostavljen je prostor od oko pet metara između ograde koja je razdvajala publiku i binu. U tom prostoru nalazili su se osim Branke, Nece i mene, neki snimatelj lokalne televizije i Valderama sa dve ribe.

Valderama je stari drugar i saradnik “Čorbe”. Gde je on našao te ribe nije mi poznato, ma da bih veoma voleo znati. U početku koncerta nisam obraćao pažnju na okolinu, uživao sam u muzici. Ali, kako je koncert odmicao, tako se jedna od dve devojke iz Valderamine pratnje, vrlo približila Branki. E sad, zanimljivo je da je ona izgledala baš odlično. Ova druga nije baš bila ženstvena, shvatio sam da su što bi Đole rekao „lezibejke da prostite“. A u većini tih veza neka riba mora da izgleda tako, malo kao recimo ova što je zovu „ćale“...

Branku je dakle spopadala prelepa plavuša. U početku sam mislio da se radi o zezanju, ali mi u nekom trenutku Branka kaže: „ej ova me ladno muva“.

Meni je sve bilo baš smešno. Znaš kako, na tim koncertima često ima puno raznih opijata, tako da sam bio ubeđen da je slatka plavuša nešto uzela, a kako sam skapirao da nije agresivna, jasno je da situacija nije bila opasna. E sad, problem je bio što je Neca imala recimo jedanaest godina, tako da sam se trudio da dete ne primeti ništa...

Izgleda međutim da i Valderama nije primetio ništa. Ali je primetila plavušina devojka. Priđem joj i kažem: izvini tvoja devojka muva moju ženu”.

Ljubomora je učinila svoje. Plavušina devojka je pokušavala da je odvuče, ali uzalud… Nije mogla špaklom da je odvoji od Branke. Bilo je povuci potegni, ljubomorna plavušina devojka je pravila scene, a Branka pokušavala da se izvuče iz neprijatne situacije. A na bini pometnja. Bora doduše ništa nije primetio jer je u umetničkom zanosu svu pažnju usmerio ka publici ali ostali su bili skroz zbunjeni. Vicko lupa bubnjeve gleda i ne veruje.

Plavušina devojka uz Valderaminu pomoć ovu nekako skine sa Branke, Čorba privodi concert kraju, mi u kola i za Beograd. Neca je brzo zaspala, tako da je Branka krenula da mi se žali. Kaže, bože lude žene, kažem joj lepo, nemoj da me spopadaš, tu mi je ćerka eno mi ga muž. Aj dogovorićemo se da napravimo „trojku“ sa mojim mužem. Ali ne vredi...

Eh tužan li je ovaj život, a trojka je bila tako blizu mene...

Zove me Vicko, ej kume jel sve ok? Jeste reko nego propade mi trojka, stativa jebiga…

Kaže mi “jebo trojku nego jebote jedva odsvirah koncert, gledam, ne mogu da verujem, ko sme da dira Branku dok je moj kum tu”.

Lep je taj Vršac, ne mogu da kažem... Ima tako tih lepih sećanja o finim zgodama...

© 2019 Bratislav Marković All Rights Reserved. Designed By OrbMarketing