KEMBRIDŽ U SAVA CENTRU

Svašta se dešavalo po pitanju diploma. Mene je najviše zabrinulo što mi je Djuka po prvi put u životu simpatičan. I još više me zabrinulo to, što je uradio isto ono što bi uradio i ja da nastupe takve okolnosti. Čak mu i diploma liči na moju. A jebote, čak I fizički počinjemo da ličimo… Pomoć ljudi, ima li neko broj od dobrog psihijatra???
Šala na stranu, Djuka je doneo i javno pokazao diplomu Pravnog fakulteta u Beogradu, uz pošteno priznanje da nije bio neki student. Znam da je moj kolega, advokat. Ok, ne može mu se osporiti da je na legitiman i legalan način došao do diplome. I evo šta mi se dopalo u ovom njegovom postupku. Moja diploma pravnog fakulteta u Beogradu (tada jednog jedinog) stoji u polici na pet metara od mesta na kome pišem ovaj tekst. U onu duguljastu kutiju u kojoj stoje diplome, dodao sam I uverenje o položenom pravosudnom ispitu, te još neke sertifikate…ali nije mi ideja da se u ovom tekstu hvalim. Hteo sam da kažem da bih ja, kad bi mi neko rekao da nisam legalno završio sve to što jesam završio, odmah tom nekon turio pod nos dokumenta koja dokazuju moje obrazovanje. Uz ono obavezno, evo ti jebem te u usta… Djuka je javna ličnost, te je ovu psovku izostavio, ali je uradio to isto. Zašto? Njemu to niko nije tražio? Možda mu je puna ona stvar njegovih partijskih drugova, koji to ne mogu da učine? Mož da bidne, a opet ne mora da znači… 
Ali ajmo sad o onome koga prozivaju da nema legalnu diplomu, a do sada je nije pokazao, kako bi to demantovao. Problem je veoma ozbiljan, a iz vlasti stižu odgovori koji zapravo nisu ogovori. Djilas kaže da Nebojša iz Beograda nije legalno završio fakultet, a premijerka kaže da je Djilas nervozan. Na stranu to što ja znam da Djilas nije nervozan, problem je nešto drugo. Djilas i ostala ekipa je iznela podatke da taj univerzitet na kome je Nebojša iz Beograda, navodno studirao zapravo postoji samo formalno. I na ove tvrdnje nismo čuli odgovore. Nije dakle odgovor da li je Djilas nervozan (a znam da nije) nego je odgovor gde je i kako doplomu stekao Nebojša iz Beograda, trenutno Ministar unutrašnjih poslova, dakle onaj koji bi trebao da radi na suzbijanju svih vrsta krivičnih dela, pa i falsifikata. 
Meni je zbog moje profesije jako dobro poznato da se bez dokaza ništa ne može tvrditi, te neću ništa tvrditi. Samo kažem da mi je sumnjivo, jer nemam pojma da je neki fakultet bio u Sava Centru. Pojavljuju se neki tipovi koji objašnjavaju da su se tamo držala neka predavanja. Verovatno da jesu. Svašta se tamo držalo. Recimo, ja sam tamo odlazio na koncerte Djoleta Balaševića, al mi to nije pomoglo da postanem pevač. Niko nije pitao da li su se u Sava Centru držala predavanja, već gde je recimo pet godina studirao Nebojša iz Beograda, ko mu je predavao, jel bilo tamo dobrih riba i sve što uz to ide. To je studentski život. Evo ja i danas skoro 30 godina kasnije pamtim sve svoje profesore. A Nebojša iz Beograda je mladji od mene. Pa aj da ga čujemo…
I da se ne zamlaćujemo pričama o eliti, lažnoj eliti i bezuboj Srbiji. Pitanje je jasno: da li je i gde aktuelni minister unutrašnjih poslova studirao i diplomirao, kažu I doktorirao…? I on i neki drugi.
I još nešto, zašto onaj koji je tu diplomu stekao potpuno regularno, brani one koji to izgleda nisu?