SREĆNO GOSPODINE GORSKI

Neki ovu priču verovatno znaju, ali kako sam ja to saznao tek pre dan, dva od mog druga Dekija na tradicionalnoj subotnjoj kafi, te mi se jako dopala, rešio sam da to malo istražim po netu, te da je bacim na papir.
Deki je stariji od mene dvadesetak dana, te se pravi važan da je zapamtio tv prenos sletanja na mesec čuvenog “Apola”, kao i reči Nila Amstronga. Naravno, kako smo I Deki i ja u martu napunili pola veka, jasno je da smo 20. jula te rodne 69-te imali oko četiri meseca I da  naravno obojica nemamo šanse da to pamtimo. Ipak, on je izučavajući rečenicu naslova ovog teksta uveren da ovo nije samo urbana legenda, već da se stvarno dogodilo. 
Dakle, svima je poznato da je tog dvadesetog jula, stupajući na tlo meseca Nil Amstrong izgovorio čuvenu rečenicu “ovo je mali korak za mene, ali veliki za čovečanstvo”. Nakon toga, kažu, dodao je, “srećno gospodine Gorski”. Ovu drugu rečenicu, navodno nisu svi baš jasno čuli, ali je ona izgovorena.O čemu se radi, Nil Amstrong decenijama nije želeo da otkrije. S obzirom na činjenicu da se radi o prezimenu ruskog pisca, većina je mislila da Nil Amstrong podjebava nekog sovjetskog astronauta. Ali, pažljivim proučavanjem došlo se do saznanja da Sovjeti nemaju astronauta sa takvim prezimenom. Nije ni čudo, jer Gorski je zapravo jevrejsko prezime. Nakon 26 godina, Amstrong je 1995-te odlučio da progovori. On je  očigledno bio pravi gospodin, jer je  bio  veoma diskretan, ali pošto je autentični gospodin Gorski preminuo, rešio je da otkrije tajnu. Na jednoj konferenciji za štampu 1995-te objasnio je da su mu gospodin i gospodja Gorski bili prve komšije u Sinsinatiju. Imao je manje od 10 godina i u svom dvorištu sa drugarima igrao bezbol, pa im je lopta otišla tik ispod otvorenog prozora spavaće sobe Gorskih, koji su u tom momentu imali raspravu vezanu za oralni seks na koji je gospodin Gorski nagovarao, ili što bi naš Velja reko pokušavao da nagna svoju suprugu. Ona je videvši Nila, besno rekla, oralni seks od mene ćeš dobiti kad ovaj mali bude hodao po mesecu.
Nil Amstrong nije zaboravio svog dragog komšiju, te mu je kad je krenuo u opuštenu šetnju po mesecu poželeo sreću. Dirljivo.
 O ovome postoje različita mišljenja. Neki kažu da je to samo urbana legenda, te da je i sam Nil Amstrong to demantovao. Drugi izvor jasno kaže da je na navedenoj konferenciji za štampu, potvrdio ovako kako ja napisah.
Ako su lagali mene i ja lažem vas. Što se mene tiče navijam da je istina. Jer Nil Amstrong je stvarno bio faca. Ali najviše zbog gospodina Gorskog. Nije to bilo vreme kao danas.  Danas se u braku ili svakoj vezi  to podrazumeva. 
Ali i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom u onim programima za koje je mučena Srbija putem sms poruka dala brdo para.
Nego, to je već druga priča…